Hae tästä blogista

torstai 17. marraskuuta 2011

Suomeen valmistellaan hätätilahallitusta kulissien takana

EU on aloittanut puhdistukset. Jäsenmaiden hallituksia vaihdetaan kovaa vauhtia. Ensin oli vuorossa Kreikka ja viimeksi Italia. Italian uudessa hallituksessa ei ole poliitikkoja asioita sotkemassa. Pääministeri on Mario Monti, joka on toiminut Euroopan unionin komissaarina kaksi peräkkäistä kautta. Teollisuusministeriksi tuli Intesa Sanpaolo -pankin toimitusjohtaja Corrado Passera. 
Markkinavoimat ja EU aikovat nyt vaihtaa Suomenkin hallitusta. Hätätilahallitusta valmistellaan jo kovaa vauhtia kulissien takana. Pääministeriksi on tulossa Jorma Ollila (Shellin ja Nokia Oyj:n hallitusten osa-aikainen puheenjohtaja). Valtiovarainministeriksi tulee Björn Wahlroos (Sampo Oyj:n, UPM-Kymmene Oyj:n sekä Nordea Bank AB:n hallitusten puheenjohtaja).
Elinkeinoministeriksi on nousemassa liikemies Kyösti Kakkonen (Kakkonen-Yhtiöt Oy:n, Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n ja Pick Import Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on Tokmannin, Tarjousmaxin, Suomen Liikekiinteistöt SLK Oy:n ja Putkela Oy:n hallitusten jäsen).
Kaavoitusasioita ohjaavan ympäristöministeriön johtoon kaavaillaan jotakuta liikemiehistä Arto Merisalo, Toivo Sukari ja Tapani Yli-Saunamäki.

Ainoana poliitikkona ministerinsalkun saa yritysmaailmayhteyksistään tunnettu Ilkka Kanerva. Hänestä tulee kulttuuriministeri.
 Arvopaperi: Italiaan puhtaasti virkamieshallitus 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti