Hae tästä blogista

maanantai 19. marraskuuta 2012

Gaza - maailman suurin keskitysleiri!

Gazan ongelmat alkoivat, kun Israel valloitti muiden alueiden ohella tämänkin alueen vuoden 1967 sodassa. Israel ei ole vieläkään vetäytynyt Gazan alueelta, Länsirannalta eikä Golanin kukkuloilta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmista huolimatta. Palestiinan itsenäisyys tuntuu yhä kaukaiselta haaveelta.

Gazan alueesta on muodostunut maailman suurin keskitysleiri. Liki 1,7 miljoonaa ihmistä asuu 363 neliökilometrin suuruisella alueella. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Helsingin maapinta-ala on 213 neliökilometriä ja siellä asuu 600 000 ihmistä.

Israel rajoittaa tiukasti ja osittain jopa estää peruselintarvikkeiden, polttoaineen ja sähkön toimitukset Gazaan. Vedensuodattimien, vesipumppujen ja pullotetun veden saanti on estetty. Varaosien toimituksia ei sallita. Edes vauvojen keskoskaappeja ja dialyysilaitteita ei voida korjata tai korvata uusilla. Jopa humanitaariset avustuskuljetukset Gazaan on estetty.

Gazassa on vallassa Hamas-puolue, joka nousi valtaan demokraattisilla vaaleilla vuonna 2006. Hamas on huolehtinut jo tätä ennenkin mm. alueen sosiaalipalveluista ja koulutuksen rahoituksesta.

Hamas tunnetaan Suomessa valtamedian ansiosta terroristijärjestönä. Sen sijaan kenraalikuvernööri Bobrikovin ampunut terroristi Eugen Schauman on monille suomalaisille kansallissankari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti