Hae tästä blogista

perjantai 20. tammikuuta 2012

Miksi äänestäisin presidentinvaaleissa, kun media on jo valinnut presidentin?

Meiltä kysytään: miksi äänestäisin presidentinvaaleissa, kun ehdokkaat ovat samanlaisia ja media on jo valinnut presidentin?
Me vastaamme: presidenttiä ei ole vielä valittu, ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on huomenna sunnuntaina.

Ehdokkaissa on suuria eroja. Maalaamme aluksi pirun seinälle. Kuvittele, että toiselle kierrokselle pääsisivät Niinistö ja Soini. Kumpaa äänestäisit? Tämä on hyvinkin mahdollinen tulos. Vielä muutama päivä sitten kolmasosa äänestäjistä ei vielä osannut sanoa, ketä aikoo äänestää. Osa heistä on luultavasti Soinin kannattajia, jotka eivät kehtaa sanoa äänestävänsä Soinia.

Eroja on ehdokkaiden suhtautumisessa NATOon ja työntekijöiden oikeuksiin. Väyrynen saattaa olla tosissaan NATO-jäsenyyttä vastustaessaan. Työntekijöiden oikeuksia puolustaisi ehdokkaista parhaiten Arhinmäki ainoana vasemmiston ehdokkaana. Haavistoa voi äänestää, jos haluaa yleisradikaalin presidenttihahmon. Suomen nykyinen presidentti on nainen. Jos haluaa äänestää naista nytkin, niin valinta on silloin Biaudet.

Vastauksen alussa maalasimme pirun seinälle. Lopuksi kerromme huomisen vaalin suotavimman tuloksen: toiselle kierrokselle pääsevät Arhinmäki ja joku kolmikosta Väyrynen, Haavisto tai Biaudet.

Muistakaa äänestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti